Sluiten

Verslag Kermispartij

100 kaatsers strijden om een plekje voor de zweef.Precies 100 man stonden er bij aanvang op de lijst, eengeweldige opkomst! Met wat passen en meten kon het precies op ons nieuwe veld,mede dankzij de goede diensten van de perklegcommissie.


klik hier voor de foto's


Er werd om 13:00gestart bij de senioren, zij konden mooi een aantal perken van de jeugdgebruiken voor de eerste omloop. De jeugd startte om 15:00. Het was heerlijkkaatsweer, waardoor ook het publiek in grote getale aanwezig was.

Bij de jeugd B kaatsten tien tweetallen om de prijzen. In dewinnaarsronde wonnen Steffan Overzet en Marit O’Keefe de eerste prijs, Steffanwerd koning. Tweede werden Ferre Bootsma en Jesse Valkema. In de finale van deverliezersronde wonnen Iris Broersma en Willem Edwin Oostra de eerste prijs tenkoste van Charlot Stam en Sanne van Dam, die de tweede prijs in ontvangstmochten nemen.

Bij de jeugd A kaatsen Jeska Nieuwland, Jamie Nauta en BramJonker in de finale tegen Manon Overzet, Meike Bootsma en Ilse Elzinga. De driedames waren echter geen partij voor Jeska en haar maten. Jeska werd overtuigendkoningin. In de finale van de verliezersronde versloeg het enige tweetal bij dejeugd A, Roef Bekker en Luuk Nota, het partuur van Lieuwe Ale Bootsma, SylWessels en Yuri Sterk.

De senioren kaatsen maar liefst met twaalf parturen. Erwaren veel nieuwe gezichten te bewonderen, altijd mooi om te zien dat er iederjaar nog nieuw talent ontdekt wordt. Er wordt wel eens gezegd dat iemand dievoor het eerst meedoet altijd een prijs wint. Een van de nieuwkomers, RemcoRegeling, won niet alleen de krans, hij werd ook nog eens koning. Dit belooftwat voor de toekomst. Samen met Rayn Mahabir, die ook nog niet zo lang kaatsten routinier Trea Meesters mocht hij op de foto bij de zweef. Zij wonnen definale van Christien Merkies, Maarten Sterk en Karin Korteweg. Het was eenspannende wedstrijd die veel publiek trok. Derde prijs was voor Jorrit de Ree,Anjella Korteweg en Dirk Anema. In de verliezersronde was de eerste prijs voorJordi Wijnja, Iris Korteweg en Willy Vermaning. Zij versloegen Jorn Graafsma,Jan Elzinga en Sietske Graafsma in de finale.

De finale bij de senioren A was helaas eenzijdig. Na devoorgaande omlopen, die veelal in 5-5 eindigden werd een spannende finaleverwacht. Die kwam er niet. Wytze Mes, Peter Koster en Marcel Wessels haaldende krans binnen. Marcel werd tot zijn eigen verbazing koning en was duidelijkgeëmotioneerd. Tweede prijs was voor Egbert Heins, Tjalling Miedema en ElskeHeins.In de verliezersronde versloeg Sjoerd Zwaan, samen met BenKrekelaar en Rutger Sterk, ook zijn tweede broer. Ewoud Zwaan, Gerard Zijlstraen Feike Ewen werden tweede. Na de prijsuitreiking stond de snackwagen klaar voorde hongerige topsporters. De gewonnen prijzen werden in een enkel geval laterop de avond al uitvoerig getest, gelukkig hebben we de filmpjes nog! Iedereen bedankt voor de geslaagde kaatsmiddag/avond enhopelijk tot volgende week!

Sponsors