Verslag Tikkeltje Eigenwijs(ze) Livera partij

Seizoen 2017feestelijk van start!

Zaterdag 27 mei, de warmste meidag sinds 1922 en deeerste tropische dag van dit jaar. Alsof het van te voren zo was uitgezocht. Maargoed dat er voor de openingswedstrijd dit seizoen, tevens de alternatieveTikkeltje Eigenwijze Liverapartij, was gekozen voor een bijzonder programma. Wegingen nachtkaatsen. Zo was er in de middag, naast het perkleggen, het plaatsenvan de lichtmasten en de overige laatste voorbereidingen, nog tijd voor desiësta en kon iedereen pas tegen de avond uitgerust de hangmat verlaten.

’s Avonds, bij aankomst op hetterras voor het dorpshuis, was de gevoelstemperatuur nog ruim boven de dertig.Daarom stonden er voor de kinderen ook nog grote bakken water met sponsjesklaar, die naast de nodige verkoeling ook voor wat waterpret zorgden. Watmeteen opviel was de nieuwe poort, mede mogelijk gemaakt door Ate Pieter. De ‘trochslag’staat nu aan de kant van het dorpshuis. Ook was er aandacht voor het nieuwehardhouten hekwerk dat de oude sponsorboarding heeft vervangen langs het veldaan de kant van het parkeerplein. Dit stevige hek, gebouwd door Egbert, Ewouden Johannes, creëert tegelijkertijd een grote bank die ruimte bied aan eengroot aantal toeschouwers. Ideaal dus!

Na het openingswoord werd Anjanaar voren gevraagd voor de volgende verassing. Zij onthulde de prachtigefelgele sportshirts, een tastbaar aandenken met het logo van de kaatsverenigingen stichting Leechhiem, beheerder van het prachtige nieuwe sportveld. Het shirtwerd aangeboden aan alle aanwezige kaatsers en ook voor de leden die nietaanwezig konden zijn bij de eerste ledenpartij ligt er nog een shirt klaar.

Vervolgens werden Jos enEsther naar voren gevraagd om symbolisch de middenstip terug te leggen in hetveld met Arnold en Pieter namens kv Yn ‘e Flecht en stichting Leechhiem. Dezewerd eerder nog door Jos en Esther uit het oude veld gehaald na de Abbinkpartij, waarvan de familie al 44 jaar sponsor is. Toen deze was gelegd, mochtende kinderen met kaatsballen het crêpepapier kapotslaan dat voor de opening omde nieuwe poort was gewikkeld en door de trochslag het veld betreden om deeerste ledenpartij te starten.

Ondertussen had Marcel debarbecue al vol gelegd en was er voor de liefhebbers de mogelijkheid omgezamenlijk een hapje te eten, tevens aangeboden door de wedstrijdsponsor.

Tijdens deze alternatievepartij werd er gekaatst met de grote gele bal die, zeker op het vlakke en hardenieuwe veld, hoog stuitert en langer onderweg is. Dit zorgt altijd voorspectaculair tussenspel en is ook ideaal tijdens het nachtkaatsen waarbij hetzicht nu eenmaal wat minder is.

Pas laat in de avond werden de mobiele lichtmasteningeschakeld, waardoor het nachtkaatsen mogelijk werd gemaakt.

Hetwas een prachtig gezicht, iedereen stond op het veld in het nieuwe shirt enoveral vlogen de ballen om je oren. Soms was het echter wel lastig teamgenoten,tegenstanders en andere kaatsers te onderscheiden in het goedgevulde veld metfelgele shirts.

Na afloop werd er nog langnagepraat over de geslaagde avond en nacht onder het genot van een drankje,mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die bereid waren tot in de lateuurtjes achter de bar te staan. Dit mocht zeker vaker worden georganiseerd!

Foto´s: http://myalbum.com/album/Ln2EH4X3ha3m

De uitslagen van de avond:

Jeugd B:

Eerste prijs: Steffen Overzet en Leon Nieuwland