Verslag Abbink partij

Thomas Abbink pakt koningsprijs 43e Abbink Partij.

Dit was de laatste partij van het seizoen, het veld gaat over de kop en we hopen een ieder volgend seizoen weer te mogen begroeten op het nieuwe veld…… zo begon het verslag vorig jaar. Niets is zo veranderlijk als het weer, want het veld is nog niet op de kop gegaan, maar het gaat nu echt gebeuren. Los van de veldperikelen werd er weer heerlijk gekaatst en wat is er mooier dan bij je eigen partij de krans winnen, het lukte Jos Abbink vorig jaar om dit te presteren en nu naam zoonlief Thomas het stokje over. Samen met zijn maten Wytze Mes (hij maakte het beslissende punt op 5-5 -6-4)en Feike Ewen, zij wonnen zoals gezegd in een spannende finale van Ben Krekelaar, Johannes Nieuwland en Marijn Tekstra.

Bij de senioren B werd vooraf het partuur van Arnold Boers al getipt, maar helaas viel Johannes Greidanus uit met een blessure (beterschap!)en moest hij vervangen worden door Eddy van der Wal. Deze nam de honneurs prima waar, want dit partuur met Martien Korteweg als derde/vierde man, won, waarbij Arnold de koningsbeker kreeg uitgereikt. In de finale wonnen ze van Janke Cnossen, Jorrit de Ree en Aleida van der Wal. Fred Sterk speelde bij de senioren B zijn laatste kaatswedstrijd, bedankt voor je inzet!

De eer van koning bij de jeugd A ging naar Lieuwe- Ale Bootsma, samen met Lars Bekker en Ilse Elzinga wonnen ze in de finale van Luuk Nota, Roef Bekker en Bram Jonker.

Bij de jeugd B werd er in twee poules gekaatst en Ferre Bootsma en Mette Franckena wonnen in de finale van Yuri Sterk en Sanne van Dam, Mette werd koningin.

Zoals al aangegeven was de laatste reguliere ledenpartij, mooi om te zien dat er zowel bij de jeugd als de senioren nieuwe gezichten te bewonderen vielen die het kaatsen een mooie sport vinden en de KV een gezellige vereniging vinden.

Tot slot nog een woord van dank aan de familie Abbink voor het sponsoren van deze partij.

Klik hier voor alle foto's http://myalbum.com/album/rhA9ECQK9BLP

Wytze Mes , Thomas Abbink (K) en Feike Ewen

Ben Krekelaar, Johannes Nieuwland en Marijn Tekstra

Gido Bos, Jeroen Zeinstra en Adriaan Boers