Winteractiviteit 8 februari

Zondag 8 februari was het eindelijk zover, dewinteractiviteit van de kaatsvereniging , ging van start.Na weken van voorbereiding (wat zullen we doen), bedenken(dit wel , dat niet), hoe uit te voeren??? was het eindelijk zover, hetresultaat de uitvoering.

Het bedenken, door Femke Mes , Anja Poiesz en Johannes Greidanus , van wat zullen we doenging vrij snel, het onderwerp , Ik hou van Holland, was vrij breed uit tevoeren, genoeg ideeën voorhanden.Maar dan , welke vragen, hoe in te delen, is het uitvoerbaaren ook niet onbelangrijk: hoeveel personen verwachten we ???

6 dagen van te voren nog maar heel weinig deelname, maartoch op de dag zelf ongeveer 43 personenaanwezig. Daar kunnen we wat mee.Eerst hebben we met z’n allen een estafette race gedaan inde grote zaal, zaklopen , blikje gooien , bal schoppen om punten en lopen meteen lepel in de mond met een ei.

Dit alles leverde mooie plaatjes op en ook hierbij zie je(net als bij dekaatswedstrijden ) de fanatiekelingen er uit springen. 1 groep van ongeveer 18 personen ging daarna o.l.v. een paar extra vrijwilligersBingo spelen terwijl de rest een quizgaat doen in zaal west. Met Femke aan de knopen van de computer (een helekeurige powerpointpresentatie) en Anja als de telpunten juffrouw vroegJohannes verschillende vragen aan de kandidaten. Wytze Mes deed de techniekzodat alles perfect voor elkaar was . Jan Stienstra had z’ndraaiorgel meegenomen zodat we een paar vragen hadden onder de noemer van Raadhet Lied. Spel het woord was ook één van de vragen en dat leverde veel fouteantwoorden op. Het is best moeilijk om één woord met 6 personen te spellen !!!!!

Na de wissel was er eten.Wij hadden als organisatie besloten om zelf eten te maken ,stamppot zuurkool, stamppot boerenkool en erwtensoep. Het was een aardig klusom het warm te krijgen en te houden. Gehaktballen en worsten mochten ook niet ontbreken op hetmenu!!

Het is ons gelukt , samen met vele vrijwilligers handen (zonderde handschoen) van kaatsers, konden we om goed 18.30 uur eten , en na de velereacties mogen we geloven dat het goedsmaakte.

Na een korte nazit en de prijsuitreiking kon een iedermoe/voldaan/tevreden huiswaarts keren.

Johannes, Femke en Anja bedankt voor jullie inzet!!!!!!