Verslag Livera partij

Nachtwerk bij Livera zomeravond partij

Het was de dag na de memorabele overwinning van onze Oranjeleeuwen op de Spaanse stieren! De alternatieve partij stond op hetprogramma; kaatsen met zachte bal op hetveld. Waar in Franeker de zachte balPC op het programma stond, mochten de leden van onze gezellige kaatsclub hun kunsten vertonen op het Sjukelan van Ysbrechtum. Dat het een wareslijtageslag zou worden en de laatste partijen nagenoeg in het donker werdengespeeld wisten de spelers op dat moment nog niet. Het begint al te wennen dat er in tweeklassen worden gekaatst. Bij de B/C klasse waren er 9 tweetallen die om deprijzen streden, in de A klasse werd er in twee poules van 3 duo’s gespeeld.

Van meet af aan werd het duidelijk dat doordat de ballenhoog op stuiterden er veel tussenspel ontstond met als gevolg lange en interessante partijen. De technische kaatsters haddenveel moeite om de ballen ‘plat’ te houden en de krachtpatser sloegen bijna geenbal boven.

In de B/C klasse werd op het allerlaatst nog een wild cardgegeven aan Willem Zeinstra, via Nora die met de kneuzenclub elke vrijdagavondonder de vleugels van Johannes zich optimaal aan het prepareren zijn voor deMerke partij.

En uitgerekend ging Willem met zijn partner Manon Elzinga ermet de hoofdprijs vandoor. In de finalewonnen ze van Marcel Merkies en Martine de Boer.

Bij de senioren A won wederom Lubbert Dijkstra de krans,samen met youngster Evan Werkman versloegen ze (de bordjes aan de telegraaf waren vanaf het terras niet meer te zien)van Jelmer Kuijpers en Menno Franckena.

Ondanks de invallende duisternis was het een zeer geslaagdeavond en uit zeer betrouwbare bron isvernomen ook Livera volgend jaar weer de sponsor is van de alternatieve partij!

Voor alle andere foto's klik hier

Lubert Dijkstra en Evan Werkman

Jelmer Kuijpers en Menno Franckena