Verslag alternatieve LIVERA partij

Wedstrijdverslag Livera Partij

Ysbrechtum stond ditweekend in het teken van het keatsen, vrijdag organiseerde KV Yn `e Flecht defederatie partij waar de talenten hun kunsten mochten vertonen en zaterdag was er de ledenpartij.

Ook dit jaar was de doarpshusleane weer het toneel van dealternatieve partij, met als partijsponsor Livera. De acteurs hadden het dreeg, met eensudwester waar Klaas Jansma zijn stem van zou over slaan. Desondanks was hetvoor de supporters af en toe een lust voor het oog om het tussenspel en de nodige boppeslagen te aanschouwen. Er was zelfs een toeschouwerdie alle wedstrijden van de B Klasse heeft gezien, waar naar later bleek dathet een pop was…

Het was voor de 14 parturen in het begin ook wennen aan hetsmalle veld en hoorde de stoeprand er nu wel bij of niet… in goed en soms inminder goed overleg werd er dan een beslissing genomen. De 14 parturen kaatsenin tweetallen en waren onderverdeeld in een A en B Klasse.

Bij de A Klasse was het duo Lubbert Dijkstra en Jesse Zwaante sterk voor de overige parturen, ze wonnen al hun partijen en waren daarmeede terechte winnaars, hetzelfde gold voor het duo Elske Heins en Muriel Koopmansin de B Klasse, ook zij wonnen al hunpartijen met een het maximaal haalbare puntenaantal van 21.

Hierbij de volledigeuitslag:

A Klasse, 1e prijs Lubbert DIjkstra en JesseZwaan, 2e prijs Jelmer Kuijpers en Erik Overzet, 3e prijsThomas Abbink en Johannes Nieuwland.

B Klasse, 1e prijs Renske Heins en MurielKoopmans, 2e prijs Fred Sterk en Jan Elzinga, 3e prijsMarcel Merkies en Marjan Koster, 4e prijs Arnold Boers en JetteElzinga.

Niet alleen de prijswinnaars kregen een cadeau van Livera,voor alle deelnemers was er een attentie, waarvoor hartelijk dank.

De prachtige kransen waren beschikbaar gesteld doorBloembinderij Valentijn.